Karkausmäen kammari

Satu Hotakainen

7/16/20222 min lukea

Karkausmäen Kammari tarjoaa viihtyisää majoitusta Keski-Suomen Kinnulassa. Majataloa pyörittää suurella sydämellä ja kelloon katsomatta Jenni Numminen.

- Parasta palautetta työstä ovat vieraskirjaan kirjoitetut huomiot siitä, kuinka tervetulleiksi ihmiset ovat itsensä tunteneet tullessaan tänne, Numminen sanoo.

Karkausmäen kammari toivottaa vieraat tervetulleeksi

Kaurkausmäki
Kaurkausmäki
Kaurkausmäki
Kaurkausmäki

Astuessa sisään Karkausmäen Kammarin päärakennuksen ovesta, tuleekin heti sellainen olo, kuin olisi tervetullut vieras jonkun kotiin. Hotelleille ominainen persoonattomuus ja tietynlainen kylmyys loistavat poissaolollaan.

Majatalossa on viisi kahden hengen huonetta. Lisäksi majoittujien käytössä on keittiö tarvikkeineen ja astiastoineen. Wc ja suihkutilat ovat huoneiden välittömässä läheisyydessä käytävällä.

Majatalon pihapiirissä on laavu sekä sauna, jossa voi ottaa lempeät löylyt päivän päätteeksi. Majoitushintaan kuuluu petivaatteet sekä pyyhkeet.

Jennin mielestä parasta, mitä Karkausmäen Kammari tarjoaa autenttisen tunnelman lisäksi on hyvät löylyt perinteisessä puulämmitteisessä saunassa. Ulkona voi joko vilvoitella tai lämmitellä, kelistä riippuen, paljussa ja saunajuomaksi tarjolla on ollut myös Eversin poreilevaa Halsuan Viinitilalta.

Kaurkausmäki
Kaurkausmäki

- Mies minut tänne toi, Numminen naurahtaa kun häneltä utelee, kuinka hän päätyi Ypäjältä Kinnulaan. Hän on syntynyt Suomusjärvellä Salon vieressä ja sieltä hevoshommat ovat vieneet naista Ypäjän lisäksi myös Ruotsiin ja Yhdysvaltoihin.

- Puolisolla on karjaa, mutta hevosia meillä ei ole. Onneksi täältä löytyy kuitenkin talleja, minne voi mennä nuuhkimaan hevosenhajua, jos tulee kova ikävä, Numminen sanoo.

Kun Jenni Numminen muutti Kinnulaan, hän ajatteli heti, että puolison auttamisen lisäksi pitää keksiä jotain ihan omaakin tekemistä. Kun Karkausmäen Kammari tuli myyntiin, hän tiesi heti, mitä alkaisi tekemään. Rakennus oli kuin tehty majatalotoimintaan. Aluksi majoitustoiminta pyöri sivutoimisesti, mutta nyt Numminen työllistää itsensä kokopäiväisesti yrittäjänä sekä kausiluonteisesti muita paikallisia yrittäjiä esimerkiksi siivouksen ja tekstiilihuollon sekä yhteisten tuotteiden kautta.

Kaurkausmäki
Kaurkausmäki