Halsuan Viinitilasta

Halsuan Viinitila on pieni perheyritys idyllisen jokirantapellon ääressä. Arvostamme käsityöläisyyttä ja kunnioitamme luontoa sekä sen antamia raaka-aineita. Käytämme tilalla luomulannoitetta emmekä myrkytä pensaita.

Everstin poreileva alkoi kuplia Norjasta Suomeen muuttaneen Trond Trosdahlin mielessä kesällä 2017. Hän pääsi tuolloin maistamaan puolisonsa ystäväperheen luona mustaherukan lehtijuomaa. Trosdahl lumoutui juoman mausta ja pikkuhiljaa syntyi liikeidea.

Everstin poreileva lehtijuoma syntyi kesällä 2019 kotikeittiössä SodaStreamerin avulla. Sieltä lehtijuoma siirtyi 70 litran kattiloihin alkuperäisestä käytöstään poistettuun navetan maitohuoneeseen.

Vuonna 2021 Trond perusti Halsuan Viinitila Oy:n. Tuolloin ensimmäiset pullot laitettiin myyntiin ja ensimmäiset meille hyvin tärkeät asiakkaat hyppäsivät tarinamme kyytiin. Ensimmäisenä vuonna mukaan lähteneet yhteistyökumppanit ovat pysyneet mukanamme. Kesällä 2023 toiminta siirtyi vuokratiloihin Halsuan Sampolaan.

Ensimmäiset mustaherukkapuskat Trond istutti puolisonsa kanssa vuonna 2019. Taimia istutettiin 100. Kesällä 2023 viinimarjapensaita sekä maahan istutettuja pistokkaita on yhteensä noin 3400, joista lehtiä pystyttiin keräämään sinä kesänä 500 puskasta.

Everstin poreilevan valmistus on omissa käsissä lehtien keräämisestä, mehun valmistuksesta, hiilihapotustynnyreiden manuaalisesta ravistamisesta pullottamiseen asti. Kaikki tehdään oman talon sisällä. Jopa etiketit ovat itsesuunniteltuja.

Lehdet kerätään yksi kerrallaan. Kun oksaa ei riivitä täysin paljaaksi, marjapuskan kasvu tai marjantuotto ei häiriinny ja samalla varmistetaan myös se, että mukaan juomanvalmistukseen tulee vain hyvälaatuisia lehtiä. Marjapensaiden välissä on myös paljon elämää. Pörriäiset hyrisevät ja sammakot kurnuttavat. On hauskaa seurata viljelyn positiivisia vaikutuksia.

Kreivitär Eva Mannerheim Sparre kuvaili Louhisaaren juomaa keittokirjassaan: "Juoma, joka tuoksuu kesältä ja mustilta viinimarjoilta, kuohuu ja kimaltelee auringonpaisteen värisenä kuin samppanja." Halsuan Viinitila vie mustaherukanlehtijuoman tarinaa eteen päin säilyttäen sen parhaan alkuperäisen ominaisuuden, maun.

Halsuan Viinitilan resepti on kehitetty vähentämällä sokeripitoisuutta sekä lisäämällä hiilidioksidia. Juoma pullotetaan kauniisiin, tummavihreihin kuohuviinipulloihin ja sen sisältö on hyvin suojattu esimerkiksi valolta. Kun juoman kuplat luodaan hiilidioksidilla perinteisen hiivan käytön sijaan, varmistetaan myös se, että Everstin Poreileva on täysin alkoholitonta. Meille on alusta asti ollut tärkeää luoda tuote, joka ei olisi vain kuohuviinin vaihtoehto, vaan pärjäisi juhlavana alkumaljana ihan itsenään.

JESSIE RUSSELL

“I’ve been traveling my whole life. My parents had a burning passion for exploring which I have inherited. It's no surprise that I was destined to meet Miller on my vacation on Hawaii. Since then we’ve been sight-seeing together up until we’ve fell in love with Bali.”

MILLER DONOVAN

“I am inspired by nature and diversity of planet Earth. I'm a photographer and take pictures wherever I go - same goes for my beloved Bali. I am lucky to share my time with amazing Jessie, who is the best companion to explore this island with. Together, we've turned every stone in this place and are ready to share our finding with you.”

How can I begin to describe my time with Poveda... It was simply life-changing! I always imagined that Bali would be a breathtaking destination, but thanks to Poveda, I was able to not just experience the culture, but have once-in-a-lifetime memories. I got so much more than I ever anticipated from my holiday.

- Alice Bloomberg

WHAT THEY SAY ABOUT US

FOLLOW US ON INSTAGRAM

COME VISIT US

We’ve been obsessed with exploring this island for several years - let us show the best we’ve found! Contact us so we can help you organize a memorable stay at one of the most magical places on the planet!